Monday, September 16, 2013

7 Αρχές του Πιλάτες

Οι βασικές αρχές του Pilates είναι η ευθυγράμμιση, η σωστή αναπνοή, η συγκέντρωση, η ευλυγισία και η αρμονία στις κινήσεις σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι βοηθάει τους μυς σου να αναπτυχθούν και τον κορμό σου να έχει καλύτερη στήριξη. Πάμε να δούμε πού και πώς μας ωφελεί:

1. Απομακρύνει το στρες
Με τις διατάσεις και την σωστή αναπνοή  βοηθάς στη σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου και χαλαρώνεις την ένταση από τους μύες σου.
2. Αποκτάς καλύτερο έλεγχο
Σε κάθε κίνηση, που κάνεις στο
pilates, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη/ος. Αυτή η συγκέντρωση βοηθάει τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
3. Δυνατός κορμός
Και όταν λέμε κορμό, δεν εννοούμε μόνο τους κοιλιακούς. Το
Pilates σε βοηθάει να δυναμώσεις πολύ την πλάτη σου και τους ραχιαίους σου, που στηρίζουν όλο το σώμα μας.
4. Δυνατοί μύες
Μπορεί να σου φαίνεται εύκολο και να αισθάνεσαι ότι δεν θα κάνει «δουλειά», αλλά να ξέρεις ότι γυμνάζει πάρα πολύ. Βοηθάει πολύ να δυναμώσουν οι μύες σου και οι διατάσεις βοηθάνε τους μύες να επιμηκύνονται.
5. Ευλυγισία
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με τόσες διατάσεις και τόσα ανοίγματα, θα αυξήσεις την ευλυγισία σου. Θυμήσου, στις αρχές να «πηγαίνεις» μέχρι εκεί που δεν πονάς και σιγά- σιγά, θα δεις να εξελίσσεσαι.
6. Στάση του σώματος
Θα αποκτήσεις καλύτερη στάση σώματος. Ειδικά αν υποφέρεις από πόνους στην πλάτη, στη μέση και στον αυχένα, θα βοηθήσει να μειωθούν σημαντικά.
7. Αδυνάτισμα και φυσική κατάσταση
Να έχεις υπόψη σου, ότι το
Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής σαν όλα τα άλλα. Άρα, θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση.
Να θυμάσαι ότι, με το Pilates, γυμνάζουμε ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ωραία και σίγουρα πιο υγιείς. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις και εσύ;


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger