Saturday, September 29, 2012

Η δύναμη του ήχου ΜΑΝΤΡΑ...



Η δύναμη του ήχου ΜΑΝΤΡΑ...

Επιστημονικά μιλώντας ο ήχος είναι δόνηση σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και είναι ικανός να προκαλέσει φυσικές αλλαγές σε έναν οργανισμό. Μερικές δονήσεις μπορεί να είναι επιζήμιες άλλες μπορεί να είναι ευεργετικές. Ο ήχος είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί σε τέτοιο βαθμό πυκνότητας, ώστε να συντρίψει και να καταστρέψει αντικείμενα. Μπορούν να ανοιχτούν τρύπες σε στερεά μέταλλα με την χρήση του ήχου και μόνο.

Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που έχει συχνότητα, ύψος, ένταση, τόνο καθώς και λεπτότερες ποιότητες. Αυτές ακριβώς οι λεπτές ποιότητες ήταν το κέντρο του ενδιαφέροντος των τάντρικων γιόγκις και ρίσις του παρελθόντος. Κατά την διάρκεια βαθιών διαλογιστικών καταστάσεων άκουγαν συγκεκριμένους ήχους, οι οποίοι ήταν παραψυχικές παλμικές δονήσεις. Αυτές οι δονήσεις έγιναν γνωστές σαν μάντρας, αποκαλυπτικοί ήχοι, που ακούγονται μόνον σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας, όταν οι γιόγκι μπαίνουν στην κατάσταση του σαμάντι.
Κάθε μάντρα έχει δύο σημαντικές ποιότητες χρώμα και μορφή(ή γράμμα). Τα γράμματα του σανσκριτικού αλφαβήτου ήταν γνωστά σαν ακσάρα. Ακσάρα επίσης σημαίνει αυτό που δεν φθείρεται .
Όταν μερικές ηχητικές δονήσεις μεταφέρονται σε διάφορα μέρη του σώματος, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές αλλαγές στην φυσική του δομή και λειτουργία. Μπορούν επίσης να αλλάξουν την κατάσταση της συνειδητότητας
Κάθε μάντρα είναι αγωγός για ένα συγκεκριμένο τύπο ενέργειας.
Η δύναμη του μάντρα και των λεπτών ηχητικών συχνοτήτων ήταν γνωστή και χρησιμοποιηθήκαν εδώ και αιώνες από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για να αφυπνίσουν την εσωτερική συνειδητότητα αλλά και για να ασκήσουν επιρροή πάνω στις εξωτερικές δυνάμεις της φύσης. Υπάρχει η σκέψη ότι οι τεράστιες πέτρες που βρίσκονται στο Στόουνχετζ, στα νησιά του Πάσχα και στα μνημεία των Μάγιας, μετακινήθηκαν στις θέσεις τους χρησιμοποιώντας τις αρχές του ήχου, μια γνώση που έχει χαθεί στον σημερινό πολιτισμό . Η επιστήμη του μάντρα είναι επίσης η βάση πολλών Δυτικών συστημάτων εσωτερισμού.
Η επιστήμη του μάντρα εμπεριέχει την επιστήμη των αριθμών, τις μουσικές νότες, τα χρώματα, τα πολύτιμα πετράδια, και μέταλλα και έχει αστρολογική σημασία. Όταν ένα μάντρα τονιστεί σωστά προβάλλει ενέργεια μέσα από μορφές και σύμβολα που εμπεριέχουν γνώση.
Όταν κάποιος ασκείται σε ένα μάντρα πρέπει να έχει κατά νου τέσσερα πράγματα. Το ίδιο το μάντρα,  τα παραψυχικά κέντρα δηλαδή τα σημεία συγκέντρωσης και τη μορφή της επίκλησης , την εσωτερική προσευχή που συνοδεύει το μάντρα. Η σωστή επίκληση ενός μάντρα θα προκαλέσει μια ενεργειακή μεταβολή στην ψυχή που μεταδίδεται στο φυσικό σώμα.

Τα μάντρα είναι φορείς πρανικής ενέργειας και πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς κανόνες και για ειδικές περιπτώσεις. Υπάρχουν τα γενικά μάντρας που μπορεί καθένας να τα χρησιμοποιήσει για γενική υγεία, ευημερία και τα προσωπικά μάντρας.
Ένα μάντρα απαιτεί σωστή φωνητική προφορά, σωστό συντονισμό, σωστή συγκέντρωση και δημιουργία της αντίστοιχης νοητικής εικόνας ή μορφής. Όλα αυτά μπορούν να μεταδοθούν μόνο μέσω ενός δασκάλου. Η πρακτική του μάντρα δεν παράγει μόνον ηχητικά κύματα, αλλά και αντίστοιχα χρωματικά κύματα, μορφή και γεωμετρικά σχήματα βαθιά μέσα στο νου.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger