Saturday, September 22, 2012

Αγκαλιάστε την μοναχικότητα




Η  μοναχικότητα είναι περισσότερο για ψυχική αποσύνδεση από τη φυσική μοναξιά. Για να εκτιμήσουμε το χρόνο που μένουμε  μόνοι μας, οι περισσότεροι από μας πρέπει να αισθάνονται ότι  έχουv επιλογή-ότι οι φίλοι ή η οικογένεια δεν είναι πιο μακριά από ό, τι ένα τηλεφώνημα. Αν όχι, ο χρόνος που περνάμε  μόνοι μας  μπορεί να είναι άθλιος. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η αρχέγονη αίσθηση της μοναξιάς έχει να κάνει με ένα  γενετικό ένστικτο που ισοδυναμεί με ασφάλεια και  φυσική εγγύτητα σε μια φυλή ή την οικογένεια. Σε αυτό το  προ-ορθολογικό επίπεδο, η μοναξιά μπορεί να βιωθεί σαν το θάνατο.

Ίσως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η μοναξιά , ή ακόμα και ο φόβος της μοναξιάς, μπορεί να είναι ένα τέτοιο εμπόδιο στο δρόμο προς την εσωτερική ανάπτυξη. Ορισμένα ταξίδια δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν αν δεν είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά, και να την βιώσετε ως μοναχικότητα και όμως πολλοί από εμάς φοβούνται να το
δοκιμάσουν . Μάθετε να αγκαλιάζετε το χρόνο που είστε μόνος/η σας  ως μια ευκαιρία να συνδεθείτε με ό, τι είναι πραγματικά σημαντικό.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger