Tuesday, January 7, 2014

Το μασάζ ενισχύει τη γονιμότητα των αντρών

Οι ερευνητές προσπαθούν -μέσω μελετών- να διαπιστώσουν, κατά πόσο το μασάζ στον αυχένα και τους ώμους θα μπορούσε να αυξήσει τη γονιμότητα των αντρών.

Όμως, οι επιστήμονες είναι σχεδόν σίγουροι ότι, το παραδοσιακό Σουηδικό μασάζ, διάρκειας 15 λεπτών, πριν ο άντρας ολοκληρώσει, μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες το σπέρμα του να είναι πιο γόνιμο και ικανό να οδηγήσει σε επιτυχή σύλληψη.

Η θεωρία αυτή βασίζεται στην υπόθεση πως, η βαθιά χαλάρωση που προκαλείται με το μασάζ, μειώνει τα επίπεδα του στρες και της ορμόνης του –της κορτιζόλης-, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος του σπέρματος και μαζί με αυτό, το συνολικό ποσό των υγιών διαθέσιμων σπερματοζωαρίων.

Η σχετική μελέτη, που έλαβε χώρα στο Carolinas Medical Center στις ΗΠΑ, αποτελεί συνέχεια μιας παλαιότερης Ιταλικής έρευνας, η οποία είχε διαπιστώσει πως, ακόμα και το συναισθηματικό στρες είναι σε θέση να επηρεάσει πολύ τη γονιμότητα των αντρών. Εκ παραλλήλου, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το στρες στους άντρες «κάνει φτερά» όταν τους προσφέρεται μασάζ στον αυχένα και στους ώμους!

Σε μετρήσεις που έγιναν σε υγιείς εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι, ο αριθμός των υγιών σπερματοζωαρίων μειώθηκε σε στρεσαρισμένους άντρες, αλλά στη συνέχεια αυξήθηκε όταν πλέον η πηγή του στρες και το ίδιο το άγχος, είχαν εξαφανιστεί.

Capital hralth

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger