Wednesday, January 16, 2013

Κάντε yoga στη περίοδο της οικονομικής κρίσης!


Στενοχωριέμαι και θλίβομαι με όλη τη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά περισσότερο με το πώς όλο αυτό που συμβαίνει έχει επηρεάσει τόσο πολύ τους ανθρώπους στη καθημερινότητα τους. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ανασφάλεια, θλίψη, κακία και πολύ απαισιοδοξία. 

Προσωπικά, διδάσκοντας yoga και έχοντας καθημερινά επαφή με άλλους δασκάλους και μαθητές τείνω να είμαι πιο αισιόδοξη για τα γεγονότα.

 Η αλλαγή και η εξέλιξη είναι θέμα προσωπικό και όχι συνολικό. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η yoga! 

 Ένας δάσκαλος yoga προσπαθεί να ξεμπλοκάρει όλα τα ενεργειακά επίπεδα που μας κρατούν καταπιεσμένους, είτε στις προσωπικές είτε στις επαγγελματικές μας σχέσεις. Είναι θαυμάσιο να βλέπεις αυτή τη μεταμόρφωση στους μαθητές σου! Στην αρχή να είναι «κλειστοί» σωματικά και πνευματικά και με τη πάροδο του χρόνου να «ανοίγουν» σα τα τριαντάφυλλα και να γίνονται κοινωνικοί με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα!

Η ευγνωμοσύνη που μαθαίνουμε να έχουμε για το σώμα και τη ζωή μας μέσα από τη yoga, είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα, γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και σταματάμε να ασχολούμαστε με πράγματα και εξωτερικούς παράγοντες που κάποτε για μας ήταν αναγκαία αλλά τώρα ουσιαστικά δεν έχουν κανένα νόημα.

Έτσι λοιπόν, παροτρύνω όσους δεν έχουν δοκιμάσει, να κάνουν μια προσπάθεια να «ακούσουν» και να αγαπήσουν το σώμα τους μέσα από το διαλογισμό και τη yoga!

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger