Wednesday, August 29, 2012

Πραγιανάμα. Η αναπνοή, πνοή ζωής...

Η αναπνοή, πνοή ζωής...
Η αναπνοή είναι η πιο ουσιαστική, η πιο ζωτική λειτουργία του οργανισμού, λειτουργία ανεκτίμητης αξίας για τον άνθρωπο. Επηρεάζει καθοριστικά την υγεία μας και την ζωντάνια μας, επηρεάζει άμεσα τα συναισθήματα μας και τον τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητα .

Η αναπνοή είναι όμως μια λειτουργία που επηρεάζεται άμεσα και καθοριστικά από το στρες και είναι ευάλωτη σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι συνήθως φανταζόμαστε. Η ρηχή αναπνοή (κατά την εισπνοή γεμίζει μόνο το 1/3 του πνεύμονα) συνδέεται με ελλιπή οξυγόνωση του αίματος που τελικά έχει σαν συνέπεια έντονο αίσθημα κοπώσεως και μπερδεμένη σκέψη.


Ο τρόπος με τον οποίο αναπνέουμε είναι συνέπεια του τρόπου με τον οποίο ζούμε, βελτίωση συνειδητή απελευθέρωση της αναπνοής επιδρά άμεσα στην ψυχολογία μας και στην υγεία μας. Έρευνες έδειξαν ότι θεραπείες για ασθένειές, είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, όταν συνδυάστηκαν με αναπνευστικές ασκήσεις.

Προσοχή λοιπόν…

Αν διαπιστώσετε ότι κρατάτε την αναπνοή σας δοκιμάστε αναπνευστικές ασκήσεις για να βελτιώσετε την υγεία σας. Η καλή οξυγόνωση του οργανισμού είναι βασική για την αποτοξίνωση του.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger