Saturday, July 7, 2012

Walk to Greece Peace Walk

Γεια σας! Είμαστε η Άννα και η Χριστίνα, δύο καθηγήτριες Γιόγκα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με τα πόδια.


Πρόκειται να περπατήσουμε από το Brno της Τσεχίας έως τη Θεσσαλονίκη. Θα ξεκινήσουμε την 01η Αυγούστου και το ταξίδι μας θα διαρκέσει δύο μήνες. Θα εξηγήσουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε παρακάτω με περισσότερες λεπτομέρειες.


Καθημερινά πρόκειται να περπατάμε σε λόφους, δάση, μονοπάτια και δευτερεύοντες δρόμους για 30 χιλιόμετρα. Κάθε πρωί θα υπάρχει ένα μάθημα MOKSA Yoga για την κοινότητα η οποία μας φιλοξενεί.


Αυτή η πορεία είναι μία περιπέτεια που συνδυάζει τη φιλοσοφία της Yoga(χωρίς να είναι αυτοσκοπός) με το περπάτημα και το χτίσιμο ομάδων.

Για όλους όσους θα συμμετάσχουν στην πορεία, η εμπειρία θα είναι προσωπική και διαφορετική. Θα είναι εκπληκτική και κουραστική ταυτόχρονα.


Ψάχνουμε για ανθρώπους που ενθουσιάζονται με τα ταξίδια, αν και σε αυτή την περίπτωση το ταξίδι θα είναι αργό. Αργό ταξίδι σημαίνει ότι θα περπατάμε σε μία περιοχή, θα την ανακαλύπτουμε με τα πόδια, θα μένουμε εκεί, θα τρώμε ντόπια λαχανικά και φρούτα, θα στήνουμε σκηνές καθημερινά, θα μαζεύουμε τα πράγματά μας την επόμενη μέρα και θα κατευθυνόμαστε σε νέα μονοπάτια, κουλτούρες, περιπέτειες και κοινότητες.


Ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να προσελκύσει ανθρώπους που σκέφτονται σαν εμάς, που είναι παθιασμένοι με το χτίσιμο ομάδων-κοινοτήτων, με το οικολογικό ταξίδι και τη Yoga.


Ψάχνουμε ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά, με το να γίνουν χορηγοί μας με πολλούς τρόπους. Θέλουμε καύσιμα(βενζίνη) για δύο μήνες για το αυτοκίνητο που θα μας συνοδεύει. Θέλουμε κινητά και κάρτες, εξοπλισμό για camping, οικολογικό υγρό πλυσίματος πιάτων και ρούχων, κασέτες video, παπούτσια, βασικά αγαθά όπως τσάι, καφέ, υγιεινό ψωμί και ρύζι, ιατρικές προμήθειες, καπέλα, αντηλιακά, νερό και σχοινάκια Yoga.


Η ιδέα αρχικά μας ήρθε όταν είδαμε ότι ο κόσμος αλλάζει, πάντα αλλάζει και θέλουμε να πάρουμε μέρος σε αυτή την αλλαγή και να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές που μας ενθουσιάζουν.


Θα φτιάχνουμε ομάδες(κοινότητες), θα κάνουμε Yoga και θα προωθούμε το μήνυμα του να μοιραζόμαστε τα πάντα – με άλλες φιλικές κοινότητες και με όλον τον κόσμο. Στην αρχή θέλαμε να κάνουμε ένα Yoga Studio στην Ελλάδα αλλά εκατομμύρια λόγοι μπήκαν στη μέση και είμαστε στην Πράγα τώρα. Αυτή η πορεία είναι επίσης μία πορεία αλληλεγγύης για ανθρώπους που θα ήθελαν να βρίσκονται κάπου αλλού από εκεί που είναι τώρα, για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις κοινότητές τους εξαιτίας των συνεχόμενων αλλαγών.


Αν ενδιαφέρεστε για αυτή τη HARD CORE περιπέτεια έστω και για δύο μέρες ή για δύο εβδομάδες ή για όσο εσείς θέλετε και μπορείτε, ακολουθήστε μας με όλες τις δυνατότητες και τις επιθυμίες σας.


Αν ενδιαφέρεστε αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να συμμετέχετε, μπορείτε να συνεισφέρετε βοηθώντας μας οικονομικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook -http://www.facebook.com/profile.php?id=100003738078163 - ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση walktogreece@hotmail.com .


Όλα αυτά πρόκειται να συμβούν σε πολύ λίγο χρόνο από τώρα!!!

Αν σκέφτεστε να έρθετε μαζί μας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν.


Walk the talk!
Put your foot where your mouth is!


Θα σταματήσουμε σε αυτές τις πόλεις για να σας πάρουμε ή να σας αφήσουμε : Μπρνό, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Νόβι Σαντ, Σκόπια και τελικός προορισμός μας είναι η Θεσσαλονίκη!!!

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger