Thursday, July 19, 2012

Κάνε face yoga και ξέχνα τις ρυτίδες!



H face yoga είναι ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μυς του προσώπου, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στα όργανα του προσώπου που δεν γυμνάζονται εύκολα.

Κατ’ αρχήν τα οφέλη είναι ψυχικά. Η ευχάριστη αίσθηση που έχεις μετά από κάθε μάθημα face yoga αντικατοπτρίζεται στην όψη του προσώπου σου, στο χρώμα της επιδερμίδας, στη λάμψη των ματιών και την ενέργεια που εκπέμπεις. Παράλληλα, η αιμάτωση των κυττάρων και η ενεργοποίηση των μυών του προσώπου, δημιουργούν φυσική άμυνα απέναντι στο πέρασμα του χρόνου.

Το μασάζ, οι απαλές διατάσεις και η αιμάτωση της επιδερμίδας που προκύπτουν από τη face yoga σίγουρα προσδίδουν μια πιο όμορφη όψη στο πρόσωπό μας. Εξάλλου, στη θεωρία της περιλαμβάνονται η ευεξία και η καλή διάθεση, που, ακόμη κι αν δεν εξαφανίσουν τις ρυτίδες σου, θα σε κάνουν να δείχνεις πιο λαμπερή και γεμάτη ζωντάνια.

Ασκήσεις face yoga

Από θέση οκλαδόν, με τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σε ευθεία, κατέβασε τους ώμους και κάνε βαθιές αναπνοές από την κοιλιά και όχι τους πνεύμονες.

1. analoma viloma (άσκηση αναπνοής)
Κλείσε το δεξί ρουθούνι με το δεξιό αντίχειρα και είσπνευσε αργά από το αριστερό ρουθούνι σε 5 χρόνους. Κλείσε και τα δύο ρουθούνια με αντίχειρα και μικρό δάχτυλο και κράτα την αναπνοή για 5 χρόνους. Έκπνευσε από το αριστερό ρουθούνι σε 8 χρόνους. Είσπνευσε από το αριστερό σε 5 χρόνους και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο για 5 ολόκληρες αναπνοές.

Το κέρδος: Οξυγονώνεις την επιδερμίδα, αιματώνεις και κυρίως ενδυναμώνεις τους αναπνευστικούς μυς και όργανα.

2. the satchmo
Είσπνευσε και φούσκωσε τα μάγουλα με αέρα. Κρατώντας την αναπνοή σου όσο περισσότερο μπορείς, μετάφερε τον αέρα δεξιά και αριστερά σε κάθε μάγουλο. Έκπνευσε αργά από τη μύτη και επανάλαβε την άσκηση τρεις με πέντε φορές.

Το κέρδος: Διάταση και ενδυνάμωση στα μάγουλα και στο δέρμα πάνω και κάτω από τα χείλη.

3. the smiling fish
Είσπνευσε και ρούφηξε τα μάγουλά σου προς τα μέσα, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να χαμογελάσεις. Κράτα την αναπνοή σου όσο περισσότερο μπορείς και έκπνευσε αργά από τη μύτη. Επανάλαβε τρεις με πέντε φορές.

Το κέρδος: Έντονη αιμάτωση και αναζωογόνηση στα μάγουλα και στην περιοχή στις άκρες των χειλιών.
4. eyes - natural lifting

Αναπνέοντας αργά από τη μύτη κάνε μασάζ με τους δείκτες στην κόγχη των ματιών, μετρώντας έως το 10. Με όλα τα δάχτυλα διώξε την μπλοκαρισμένη ενέργεια από τα μάτια πιέζοντας και «σπρώχνοντας» το δέρμα κάτω από τα φρύδια, από μέσα προς τα έξω πέντε φορές. Κάνε ελαφρύ μασάζ στις άκρες των ματιών μετρώντας έως το 10.

Το κέρδος: Απαλύνονται οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, ξεκουράζονται οι νευρώνες, ενώ απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ενέργεια.

5. the lion
Εισπνέεις από τη μύτη και, καθώς εκπνέεις, ανοίγεις το στόμα βγάζοντας τη γλώσσα έξω και κάτω έως να ακουμπήσει η άκρη της το σαγόνι. Τα μάτια κοιτούν χωρίς να ανοιγοκλείνουν πάνω και πίσω, ενώ βρυχάσαι σαν το λιοντάρι. Οι παλάμες, που βρίσκονται πάνω στα γόνατα, ανοίγουν και τεντώνουν τα δάχτυλα προς τα πάνω σαν τα νύχια του λιονταριού. Κράτα την αναπνοή σου όσο περισσότερο μπορείς. Έκπνευσε στην επαναφορά. Επανάλαβε τρεις φορές.

Το κέρδος: Ενεργοποιείς το 5ο τσάκρα, αυτό της επικοινωνίας, δουλεύεις γλώσσα και μάτια. Ο βρυχηθμός του λιονταριού θεωρείται θεραπευτικός και τονώνει την αυτοεκτίμηση.

6. γέλιο Ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος ανάτασης, θετικής ενέργειας, αιμάτωσης και αναζωογόνησης των κυττάρων της επιδερμίδας και πηγή ζωής του προσώπου μας αλλά και της ψυχής μας: το γέλιο!

Το διαβάσαμε στο Zougla.gr

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger