Saturday, July 14, 2012

Ανθοϊάματα του Μπαχ



Η ανθοθεραπεία είναι μία συμπληρωματική θεραπεία στην Ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών, βελτιώνει την συνειδητή συμμετοχή των ανθρώπων στην φροντίδα της υγείας τους, την αυτοθεραπεία τους και την αυτογνωσία τους.
Τα ανθοϊάματα Bach ανακαλύφθηκαν από τον άγγλο γιατρό Edward Bach (1930) και παρασκευάζονται από τα άνθη φυτών, θάμνων ή δένδρων. Κανένα ίαμα δεν είναι δηλητηριώδες ή να προκαλεί εθισμό. Δίνονται άφοβα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένα άτομα. Δεν αντιδοτούν  με άλλη θεραπευτική αγωγή. Τουναντίον την συμπληρώνουν, την ενισχύουν και επιταχύνουν την ίαση ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα.
Ανακουφίζουν τον άνθρωπο από συγκινησιακή αναστάτωση όπως φόβο, πανικό, άγχος, κατάθλιψη, ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, ζήλεια κλπ. Κάθε αρνητική νοητική ή ψυχική κατάσταση επηρεάζει το αμυντικό μας σύστημα και γινόμαστε ευάλωτοι στην μόλυνση και νόσηση. Το ίαμα επιλέγεται ανάλογα με τον χαρακτήρα, τη διάθεση και τα συναισθήματα που μας αγχώνουν και μας αρρωσταίνουν.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger