Wednesday, July 25, 2012

Αρωματοθεραπεία


Η χρήση απαραιτήτων ελαίων και αλοιφών για επούλωση και βελτίωση της κατάστασης του οργανισμού ανάγεται σε πολύ παλιές εποχές. Οι ουσίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ινδούς, τους Αιγυτίους, και τους Κινέζους, ακόμα και εκατονταετίες πριν απο τον γέννηση του Χριστού. 

Οι ουσίες αυτές δρούν φαρμακολογικά , φυσιολογικά και ψυχολογικά. Μπορούν να επηρεάσουν χημικές αλλαγές μέσα στο σώμα και αντιδρούν με ορμόνες και ένζυμα. Μπορεί επίσης να διεγείρουν ή να ηρεμήσουν το σώμα. Ολα τα φυτά δεν μπορούν να μας παρέχουν αιθέρια έλαια. Επίσης η ποσότητα ελαίων που μπορεί να προέλθει απο διάφορα φυτά ποικίλει κατά ποικιλία. Για παράδειγμα χρειάζεται περίπου μισός τόνος ροδοπέταλλα για να γίνουν 100 γρ. ροδελαίου. 

Τα έλαια παρασκευάζονται με την μέθοδο της απόσταξης.Η αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη θεραπεία της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας. Είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα μπορέσει να επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό ελαίων για τις ειδικές ανάγκες σας.
 Ο θεραπευτής αυτός θα πάρει ένα πλήρες ιατρικό και συναισθηματικό ιστορικό, θα σας αφήσει να μιλήσετε ανοικτά για τα αισθήματά σας, και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος της υπογονιμότητας καθώς και την υπογονιμότητα αυτήν καθ ' εαυτήν. Τα έλαια αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν απο σας στο σπίτι σε εξαερωτές, στο μπάνιο, ή για μασάζ.
Οταν αγοράζετε έλαιο για χρήση στο σπίτι είναι σημαντικό να είναι 100% καθαρό έλαιο και να μην είναι διαλυμένα.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι χρησιμοποίησης των ελαίων της αρωματοθεραπείας.

Μπάνιο στο μπόλντ κάντε ένα μείγμα 6% προσθέτοντας 6 σταγόνες απαραίτητου ελαίου σε μία βάση 5 ml . Η βάση αυτή μπορεί να είναι είτε γάλα ολόπαχο ή βότκα. Αυτό θα διαλύσει το έλαιο το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί μόνο του μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας. Εάν η μπανιέρα είναι από ακρυλικό ή από φάιμπεργλας θα πρέπει μετά να την καθαρίσετε απο το λάδι. Μπορείται επίσης να κάνετε ένα λάδι για μασάζ σώματος, βάζοντας 7 -25 σταγόνες σε 25 ml. βάσης, ή 20-60 σταγόνες σε 100ml βάσης. Σαν βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι γλυκού αμύγδαλου, ή σπόρου από σταφύλια. Μπορείτε να κάνετε το μασάζ μόνη σας ή να το κάνει ο σύντροφός σας.

πηγή  Γκικόντες Ευάγγελος, Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger