Monday, February 4, 2013

Μπορώ να κάνω γιόγκα ενώ είμαι έγκυος ;

Η yoga είναι μια σημαντική βοήθεια για την έγκυο και την λεχώνα. Βοηθά την έγκυο σε μεγάλο βαθμό να απελευθερώσει την σωματική και συναισθηματική ένταση από τους μύες και τις αρθρώσεις και να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα της.

Η
yoga είναι ένας τρόπος άσκησης ήρεμος, ήσυχος που λειτουργεί σε βάθος επιτρέποντας στο σώμα και την αναπνοή να λειτουργούν χωρίς πίεση και αγωνία. Η έγκυος συγκεντρώνει την προσοχή της στο σώμα της, την αναπνοή της που διαχέεται μέσα στο σώμα ενώ εκτελεί τις ασκήσεις και τις στάσεις της yoga. Κάθε έγκυος που θέλει να κάνει yoga μπορεί από τους 3 μήνες κύησης και μετά.

Το πρόγραμμα
asanas (σωματικές στάσεις) επιδρά στα βασικά σημεία του σώματος τα οποία επιβαρύνονται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και με αυτόν τον τρόπο τα ενισχύει πριν από αυτήν. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση των μυών της πλάτης, της κοιλιάς και της μέσης βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος που με τη σειρά του διευκολύνει το σώμα να μην πονάει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης οι ειδικοί διαλογισμοί  κάνουν το δέσιμο της μέλλουσας μητέρας και του παιδιού πολύ δυνατό και έτσι βοηθά το παιδί πριν ακόμα γεννηθεί σε συναισθηματική ισορροπία και αγάπη.
Για πληροφορίες καλέστε στο 22410 41108 ή 6986 970 327

 

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger