Monday, May 5, 2014

Πιλάτες κάθε Τρίτη και Πέμπτη 21:00 . Δοκιμάστε δεν θα χάσετε!!!!

Η γυμναστική Pilates, πήρε το όνομα της από τον Γερμανό Joseph Pilates.

Το τελευταίο διάστημα είναι σχεδόν αδύνατον να ανοίξετε ένα περιοδικό και να μην βρείτε μια αναφορά σε πρόγραμμα ασκήσεων με βάση το σύστημα Pilates.Στην δεκαετία του ΄70 κάναμε τζόγκινγκ ,στη δεκαετία του ΄80 κάναμε αεροβική με τη Τζένη Φόντα , στην δεκαετία του ΄90 ασχοληθήκαμε με τα βάρη, και τη νέα χιλιετία ανακαλύψαμε την εμπειρία νου –σώματος (  mind _body experience ).
O Joseph Pilates γεννήθηκε το 1880 στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων υπέφερε από ραχίτιδα και άσθμα. Τόσο οι μέθοδοι της Άπω Ανατολής, όπως η γιόγκα και το tai chi , όσο και η σύγχρονη γυμναστική, η ενόργανη γυμναστική και άλλα είδη αθλημάτων τον βοήθησαν να βελτιώσει τη γενική κατάσταση της υγείας του και να αναπτύξει βαθμιαία την ατομική του προπονητική μέθοδο. Σκοπός της αρχικής του σκέψης ήταν να επιτύχει  τον έλεγχο του πνεύματος του πάνω στο σώμα του και γι αυτό ονόμασε την τεχνική της κίνησης αυτής ως the art of contrology.
Όταν ξέσπασε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ο Jοseph pilates βρέθηκε στην Αγγλία ως αιχμάλωτος  πολέμου και σε λίγο καιρό άρχισε να προπονείται με τους συγκρατούμενους του. Κατά το τέλος του πολέμου ο Πιλάτες  εργαζόταν ως φυσιοθεραπευτής σε ένα νοσοκομείο και εκεί ανέπτυξε περισσότερο την κινητική του τεχνική. Οι γιατροί πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι η ανάρρωση των ασθενών τους επιτυγχάνονταν πολύ πιο γρήγορα από πριν . Τα ειδικά όργανα ( reformer), με τα οποία γίνεται σήμερα η εξάσκηση, είναι κατά κάποιον τρόπο η μετεξέλιξη των κρεβατιών νοσηλείας εκείνων των χρόνων .Ο εξοπλισμός αυτός αποτελούνταν από σχοινιά δεμένα στα κρεβάτια τους που πρόσφεραν μια ελαφρά αντίσταση ώστε να βοηθούν στην ενδυνάμωση και το τέντωμα των μυών. Ο Πιλατες πίστευε ότι η ανισορροπία στο σώμα και τα πρότυπα των συνηθισμένων κινήσεων προκαλούν τραυματισμούς. Το 1926 ο joseph pilates  εγκατέλειψε  την Ευρώπη μαζί με την σύζυγο του Κλάρα  και μετανάστευσε στης ηνωμένες πολιτείες όπου άνοιξαν το δικό τους pilates studio.
Μετά το θάνατο του πιλάτες οι οπαδοί της μεθόδου του τροποποίησαν τις αρχικές ασκήσεις και της έκαναν περισσότερο φιλικές για το χρήστη. Η μέθοδος pilates  εκτελείται με δύο τρόπους είτε με τη χρήση εξοπλισμού , είτε σαν μια ελεύθερη σωματική άσκηση που χρησιμοποιεί σωματική άσκηση


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger