Thursday, April 24, 2014

Stop στον πόνο στην πλάτη… χωρίς χάπια!



Ίσως να «πιάστηκαν» οι μύες από τα βάρη στο γυμναστήριο ή να βρίσκεστε διαρκώς σκυμμένοι μπροστά στον υπολογιστή για να προλάβετε την προθεσμία στο γραφείο. Όποιος και εάν είναι ο «ένοχος» του πόνου στην πλάτη, δεν είναι...
πάντα απαραίτητο να καταφύγετε στη λύση των αναλγητικών… καθώς μπορείτε να βελτιώσετε τα συμπτώματα με φυσικό τρόπο! Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη χωρίς χάπια…
«Ο οργανισμός μας έχει σχεδιαστεί για να μετακινείται και όχι για την καθιστική ζωή. Ακόμα και το περπάτημα βοηθά στο να δουλέψουν οι μύες και να λειτουργήσουν με αρμονία. Και όμως, υπάρχουν μερικές φυσικές δραστηριότητες με χαμηλές επιπτώσεις που μπορούν να μειώσουν τον πόνο στην πλάτη», εξηγεί ο Δρ David Leopold του “Scripps Center”, που ασχολείται με την ολιστική ιατρική, στην Καλιφόρνια.


Γραφτείτε σε μαθήματα Γιόγκα και Tai Chi
Σε Βρετανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο “Annals of Internal Medicine”, αποδείχθηκε ότι όσοι υποφέρουν από οσφυαλγία και κάνουν ένα μάθημα γιόγκα/την εβδομάδα για τρεις μήνες… βλέπουν περισσότερη βελτίωση σε σχέση με όσους ακολουθούν ιατρική θεραπεία. Πάντως, προς τα εκεί κατευθύνεται και το “American Pain Foundation”, αφού συστήνει τη γιόγκα για τη θεραπεία του πόνου της μέσης και του άγχους που εντείνει τα συμπτώματα. Παράλληλα, κολέγιο ρευματολογίας στις ΗΠΑ αναφέρει ότι ο πόνος στην πλάτη θεραπεύεται μέσα από τα μαθήματα Κινέζικων πολεμικών τεχνών, όπως είναι το Tai Chi. Σαράντα λεπτά μάθημα την εβδομάδα είναι αρκετά για να λύσετε το πρόβλημα!
Αγοράστε τρόφιμα γεμάτα με βιταμίνη D
Ένοχος του χρόνιου πόνου στην πλάτη μπορεί να είναι η ελάχιστη βιταμίνη D του οργανισμού σας. Τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης, η οποία ενισχύει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο, μπορεί να οδηγήσει στις μικρορωγμές της σπονδυλικής στήλης και να αποδυναμώσει τους μύες. Πέρα από το φως του ηλίου, που βοηθά το σώμα να δημιουργήσει βιταμίνη D, καλό είναι να καταναλώνετε από 600 έως 800 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D την ημέρα. Γι’ αυτό, αγοράστε γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς και λιπαρά ψάρια, όπως είναι η ρέγκα, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος.
Ξεκουραστείτε στο κρεβάτι… αλλά για λίγο!
Εάν νιώθετε ότι το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση, ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι, βάζοντας δυο μαξιλάρια κάτω από τα γόνατά σας. Ωστόσο, μην μείνετε ξαπλωμένοι για περισσότερο από τρείς μέρες, καθώς το μόνο που θα πετύχετε είναι να εντείνετε τους πόνους στην πλάτη. Αυτό συμβαίνει, γιατί αποδυναμώνονται οι μύες και γίνονται πιο επιρρεπείς στον πόνο.
Ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη… χωρίς χάπια!Απολαύστε ένα μασάζ στην πλάτη κάθε επτά ημέρες
Έχετε χρόνιους πόνους στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα; Κλείστε ένα ραντεβού για μασάζ, καθώς μειώνει τον πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με το περιοδικό “Annals of Internal Medicine”. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα με χρόνιους πόνους που απολαμβάνουν ένα μασάζ την εβδομάδα… αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα μετά από 10 εβδομάδες.  Το θεραπευτικό μασάζ απελευθερώνει τις ενδορφίνες και τη σεροτονίνη στο σώμα, δηλαδή τις ουσίες που χαρακτηρίζονται ως «φυσικά παυσίπονα», και απαλύνει από το στρες.
Πάρτε βαθιές αναπνοές και διαλογιστείτε…
Πείτε «ναι» στο διαλογισμό, αφού έρευνα στο Πανεπιστήμιο Duke διαπίστωσε ότι όσοι πάσχουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη, παρατηρούν σημαντική μείωση του πόνου (κατά 40%) μετά από ασκήσεις διαλογισμού που εστιάζουν στην απελευθέρωση του θυμού. Γι’ αυτό, πάρτε βαθιές αναπνοές, κλείστε τα μάτια και μετρήστε αντίστροφα από το 100. Αυτή η τεχνική θα χαλαρώσει ακόμα και τους μύες σας…
Μιλήστε για τον πόνο στην πλάτη… και θα ανακουφιστείτε!
Σε μια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκε ότι όσοι έκαναν 90 λεπτά λογοθεραπεία την εβδομάδα και υπέφεραν από οσφυαλγία, ανέφεραν λιγότερο πόνο μετά από έξι εβδομάδες. Ένα χρόνο αργότερα, το 59% αυτών ισχυριζόταν ότι ο πόνος είχε υποχωρήσει εντελώς, σε αντίθεση με το 31% των ασθενών που είχε κλείσει την πόρτα στη λογοθεραπεία.
Πείτε «ναι» στο βελονισμό από ειδικό
Μπορεί η ιδέα της βελόνας που τρυπά το δέρμα να δημιουργεί νευρικότητα, αλλά πρόκειται για ένα θαυματουργό τρόπο για να καταπραΰνετε τους πόνους στην πλάτη. Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδο κατά την οποία τοποθετούνται λεπτές βελόνες από ειδικό θεραπευτή σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής, βελτιώνοντας  το νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα του σώματος.
Κάντε φυσικοθεραπεία σε πισίνα και pilates
Οι ασθενείς αφήνουν στην άκρη τα βάρη του γυμναστηρίου και γυμνάζουν το σώμα τους με την αντίσταση του νερού. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η γνωστή και ως Aquatic θεραπεία ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη, ειδικά στους ενήλικες που ακολουθούν καθιστική ζωή. Σε μελέτη του 2013 φάνηκε ότι η θεραπεία στην πισίνα για πέντε φορές την εβδομάδα μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη ζωή των ασθενών μετά από δυο μήνες. Το ίδιο συμβαίνει και με το Pilates, με τους ειδικούς να προτείνουν ασκήσεις δυο φορές την εβδομάδα…
Ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη… χωρίς χάπια!Τοποθετήστε μια σακούλα με πάγο στην περιοχή του «πόνου»
Σε περίπτωση που έχετε τραυματιστεί στην πλάτη, τοποθετήστε μια σακούλα με πάγο (τυλιγμένη με πετσέτα) στην περιοχή, ώστε να μειωθεί η φλεγμονή και να μην στέλνονται σήματα «πόνου» στον εγκέφαλο.  Αφήστε τον πάγο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, αντικαταστήστε τη σακούλα με νέα παγάκια. Εναλλακτικά, προτιμήστε τις κρύες κομπρέσες ή μια σακούλα με κατεψυγμένο αρακά για να μουδιάσει η περιοχή και να μην πονάει.
Ενισχύστε τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα σας
Περισσότερο από το 60% των Αμερικανών δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο και αντιμετωπίζουν «σφιγμένους» μύες, σπασμούς και πόνους στην πλάτη. Είναι σημαντικό να παίρνετε περίπου 350 mg μαγνησίου καθημερινά για το καλό των οστών σας… μέσα από τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως!
flowmagazine.gr

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger