Tuesday, March 18, 2014

Ρέικι, το ευεργετικό άγγιγμα. Σεμινάριο 1ου και 2ου Βαθμού. 29 & 30 Μαρτίου 2014

Ελάτε να ξαναβρείτε την χαμένη χαρά του εαυτού σας  με την πιο απλή μέθοδο σε εφαρμογή στον εαυτό σας και τους άλλους.


Ρέικι σημαίνει “ζωτική ενέργεια της ζωής” δηλαδή η ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν και στην φύση και η οποία προσφέρει την ζωτικότητα. Είναι μία αρχαία ιαπωνική θεραπεία η οποία ξανά ανακαλύφθηκε το 1922 από τον Μικάο Ουσούι ο οποίος αποκάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία.

Το Ρέικι δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς το συναντάμε από την αρχαιότητα σε διάφορους πολιτισμούς ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα. Στην Ελληνική μυθολογία ο Χείρων, ο σοφός Κένταυρος δίδαξε τον Ασκληπιό, θεό της ιατρικής, την θεραπεία με το άγγιγμα των χεριών. Η πρακτική αυτή ήταν τόσο σεβαστή που τα αγάλματα του Ασκληπιού είχαν επίχρυσα χέρια και συμβολίζουν την δύναμη της αφής στην θεραπεία. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα των χεριών για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο.

Το Ρέικι χαρακτηρίζεται ολιστική θεραπεία καθώς δρα σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό. Προάγει συναισθηματική και σωματική δύναμη και ευεξία. Απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα και ενισχύει όλες τις λειτουργίες του σώματος. Το Ρέικι είναι έξυπνο καθώς η ενέργεια πάει ακριβώς εκεί που την χρειάζεται ο θεραπευόμενος και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση και αναζωογόνηση του πνεύματος και του σώματος.

Μια συνεδρία Ρέικι διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται πάνω από τα ρούχα. Κατά τη διάρκειά της ο ασκών του Ρέικι ακουμπάει τις παλάμες του σε διάφορα σημεία του σώματος και μεταδίδει καθαρή θεραπευτική ενέργεια. Το άτομο που λαμβάνει Ρέικι μπορεί να νιώσει την ενέργεια αυτή σαν θερμότητα  μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, κρύο, μυρμήγκιασμα ή ακόμα και σαν βαθιά ηρεμία,  κλπ. Σταδιακά το Ρέικι καθαρίζει το σώμα, το νου και το πνεύμα, εξισορροπώντας και ενδυναμώνοντας το άτομο με ασφάλεια και γαλήνη. Η χαλάρωση και η αρμονία που προσφέρει είναι ουσιαστικά το πλαίσιο και η βάση για κάθε αλλαγή, ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Το Ρέικι ως θεραπευτική ενεργειακή μέθοδος δεν αντικαθιστά την ιατρική περίθαλψη. Οι ασκούντες του Ρεικι δεν μπορούν να υποσχεθούν θεραπεία ή λύση του προβλήματος παρά μόνο ολική χαλάρωση μέσω της οποίας μπορεί να επέλθει η αυτοϊαση ή η καλυτέρευση ενός προβλήματος υγείας.

Το Ρέικι δεν είναι φάρμακο. Οι πρακτικοί του Ρέικι δεν παρεμβαίνουν ποτέ στον ιατρικό ή φαρμακευτικό τομέα και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν διαγνώσεις. Το Ρέικι είναι ήπιο και ασφαλές για όλους, δεν έχει παρενέργειες  και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική και συμβατική μέθοδο και θεραπεία.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger