Saturday, October 19, 2013

Βρείτε ελευθερία με συγχώρεση


Η συγχώρεση δεν είναι κάτι που κάνεις μόνο για το πρόσωπο που σε έχει βλάψει, είναι κάτι που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου. Έχοντας  παράπονα κατά άλλων δημιουργείται  μια αλυσιδωτή αντίδραση των αρνητικών συναισθημάτων σε νευρολογικό επίπεδο, δημιουργώντας έναν κύκλο με επιβλαβή ενέργεια.
Με το άνοιγμα της καρδιάς και επιτρέποντας στις  μνησικακίες και το θυμό να μετακινηθεί μέσα από αυτό το απέραντο χώρο, ισχυρή θεραπεία μπορεί να συμβεί μέσω του διαλογισμού και της προσευχής. Αν και δεν είναι εύκολο να κινηθεί αμέσως από τον τραυματισμό (του εγώ) να δώσει συγχώρεση, αλλά η  πρακτική και η υπομονή θα σας οδηγήσει στο δρόμο προς την αληθινή συγχώρεση.

Είναι αλήθεια, βαθιά συγχώρεση μπορούμε να έχουμε με την  αναγνώριση ότι όλοι οι άνθρωποι, όσο τρομερή ή επιζήμια δράση τους, υπάρχουν με τη βασική καλοσύνη. Η διαπίστωση αυτή μπορεί να ξεπεράσει σε αναγνώριση του γεγονότος ότι είμαστε όλοι αλληλένδετοι ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, και όταν συγχωρούμε κάποιον άλλο είναι σαν να  συγχωρούμε  ένα άλλο μέρος του εαυτού μας.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger