Wednesday, December 5, 2012

4 στάσεις της yoga που θα βάλουν φωτιά στην ερωτική σου ζωή

Η κρίση σε έχει κάνει να χάσεις τα λογικά σου και μαζί και την όρεξή σου για παιχνίδια στο κρεβάτι. Θυμήσου όμως πως μερικά λεπτά απολαυστικού σεξ είναι μία μοναδική και αγχολυτική εμπειρία, τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Με τη βοήθεια της yoga μπορείς και πάλι να ανάψεις αυτή τη σπίθα μέσα σου και να αρχίσεις και πάλι να αφήνεσαι.
Η στάση της γάτας
 
  1. Καθόμαστε στα τέσσερα με τους καρπούς ακριβώς κάτω από τους ώμους (αγκώνες ίσιοι) και τους γοφούς ακριβώς πάνω από τα γόνατα.
  2. Με την εισπνοή ενεργοποιούμε τους ραχιαίους, στρέφουμε τη λεκάνη προς τα έξω, ανεβάζουμε ψηλά τον κόκκυγα, κρατάμε τους αγκώνες ίσιους, ωθούμε τις ωμοπλάτες προς τα έξω, επιμηκύνουμε αυχένα και ανεβάζουμε ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα.
  3. Εκπνέοντας ανασηκώνουμε τη ράχη σπόνδυλο-σπόνδυλο και φέρνουμε το πηγούνι κοντά στο στέρνο. Τελειώνοντας την εκπνοή τραβάμε μέσα τον αφαλό κοντά στη σπονδυλική στήλη και έλκουμε μέσα τον κόκκυγα.
Τα οφέλη: Δυναμώνουν οι μύες Kegel – οι ίδιοι που συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού – καθώς προσπαθούμε να κοντρολάρουμε τον κόκκυγα κατά την κίνηση.
Η στάση της κόμπρας
 
  1. Ξαπλώνουμε μπρούμυτα με το μέτωπο να αγγίζει το έδαφος. Τοποθετούμε τις παλάμες μας δίπλα στους ώμους, με τους πήχεις και τους αγκώνες να εφάπτονται στο έδαφος.
  2. Τα πέλματα είναι κλειστά και τεντωμένα (αν υπάρχει πρόβλημα με τη μέση τα πόδια μπορούν να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα του στρώματος).
  3. Εισπνέοντας επιμηκύνουμε τη σπονδυλική στήλη και βάζοντας δύναμη στην πλάτη και όχι στα χέρια αργά σηκώνουμε το στήθος από το έδαφος, ρολάροντας πίσω και κάτω τους ώμους. Κοιτάμε ευθεία. Τα χέρια τα χρησιμοποιούμε απλά για να στηριχθούμε. Οι μύες της πλάτης και των ποδιών είναι υπεύθυνοι για την υπερέκταση του θώρακα Μένουμε στη στάση για 10 με 20 δευτερόλεπτα και εκπνέοντας ξαπλώνουμε αργά.
Τα οφέλη: Πρόκειται για μία στάση κατά την οποία ανοίγει το θωρακικό μας κέντρο ή στη γλώσσα της yoga το τσάκρα της καρδιάς. Η καρδιά μας ανοίγει, αισθανόμαστε την ενέργεια και αναπνέουμε καλύτερα. Επίσης με τη στάση της κόμπρας τονώνονται τα γυναικεία γεννητικά όργανα.
Η στάση της μικρής γέφυρας
 
  1. Ξαπλώνουμε ανάσκελα με λυγισμένα γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης. Τα πέλματα είναι κοντά στην πύελο.
  2. Εισπνέοντας ανασηκώνουμε την πύελο ψηλά.
  3. Τα χέρια μας μπορούν να βρίσκονται ίσια δίπλα στον κορμό με τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω ή αν θέλουμε να μπούμε λίγο πιο βαθιά μπορούμε να πλέξουμε τα χέρια μας πίσω από την πλάτη και να φέρουμε τις ωμοπλάτες μας να φιληθούν διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τον θώρακα.
  4. Κρατάμε τη στάση για περίπου ένα λεπτό, αναπνέοντας ελεύθερα.
Τα οφέλη: Αυτό το πολύ απλό σήκωμα κάνει ένα πολύ ωραίο στρετς στους καμπτήρες των ισχίων και διώχνει τις εντάσεις.
Η στάση του περιστεριού
 
  1. Ερχόμαστε στη στάση εκείνη που θυμίζει τη θέση εκκίνησης των δρομέων με το δεξί πόδι μπροστά. Σιγά σιγά περπατάμε το δεξί πόδι προς το αριστερό χέρι και αφήνουμε την εξωτερική του πλευρά να καθίσει στο πάτωμα με τη φτέρνα του να πλησιάζει το ισχίο το αριστερού ποδιού.
  2. Προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε το μηρό του μπροστινού ποδιού με το πίσω πόδι το οποίο εκτείνεται τελείως σε πρηνή θέση.
  3. Τετραγωνίζουμε όσο μπορούμε τη λεκάνη και αν θέλουμε κάτω από τη δεξιά μας πλευρά βάζουμε ένα λεπτό μαξιλαράκι ώστε να μπορούμε να σταθούμε χωρίς να πέφτουμε.
  4. Τα χέρια είναι δίπλα στους γλουτούς και η σπονδυλική μας στήλη όσο πιο ευθεία γίνεται. Μένουμε στη στάση για 10 βαθιές αναπνοές. Αν θέλουμε και το σώμα μας το επιτρέπει μπορούμε να αφήσουμε τον κορμό μας να πέσει μπροστά ενώ τα χέρια μας μπορούμε να τα τοποθετήσουμε μπροστά και κάτω από το μέτωπό μας.
Τα οφέλη: Όλη η ένταση που έχει συσσωρευτεί στους γοφούς απελευθερώνεται, ενώ το μυαλό χαλαρώνει τελείως. Το περιστέρι ενεργοποιεί το αναπαραγωγικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική. Είναι μία στάση που κυρίως οι γυναίκες θα την απολαύσουν με το παραπάνω. 

πηγή: cosmos.gr
 

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger