Saturday, February 15, 2014

Σεμινάριο και Μύηση του Α’ και Β΄ βαθμού. Ενημερωθείτε

Τι είναι το Reiki

Το reiki (ρέικι) σαν Ιαπωνική λέξη, αποτελείται από δύο ιδεογράμματα, από δύο λέξεις, την λέξη Ρει και την λέξη Κι.
Το ρέι σημαίνει πνευματική ενέργεια, είναι η ενέργεια Αγάπης που ενυπάρχει στο σύμπαν.
Το κι, αποτελεί την ζωτική ενέργεια απαραίτητη για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Για να διατηρήσει κάποιος οργανισμός την ζωή του θα πρέπει να επαναφορτίζετε με την ζωτική ενέργεια κι.

Ρέικι λοιπόν σημαίνει Πνευματική Ζωτική Συμπαντική Ενέργεια, είναι η ανεξάντλητη ενέργεια της Αγάπης που πηγάζει από την Αρχή μας, από το πνεύμα μας από το σύμπαν και διαποτίζει την ολότητα μας, εννοώντας με την ολότητα, την νόηση, το συναίσθημα και το φυσικό μας σώμα, δίνοντας μας την δυνατότητα να δώσουμε Αγάπη στα πληγωμένα και καταπιεσμένα σημεία του εαυτού μας, σε όλα εκείνα τα συναισθήματα που έχουμε παραχώσει και τους προγραμματισμούς που αγνοώντας τους μας κλέβουν την ζωή. Το ρέικι είναι ένα εργαλείο που υποστηρίζει αυτόν που με θέληση έχει αποφασίσει να βοηθήσει και να Αγαπήσει τον Εαυτό του από την Αρχή όπως αξίζει σε ένα Άνθρωπο.
Τα συναισθήματα που χαρακτηρίζονται από το υπερεγώ και από τον νου ως «αρνητικά» παραμένουν μορφές ενέργειας και δεν εξαφανίζονται, απλώς αγνοώντας τα συνεχίζουν να μας ορίζουν, με αποτέλεσμα να μειώνουν, και να μπλοκάρουν την ζωτική μας ενέργεια, την ίδια μας την Ζωή. Η ψυχική και σωματική ισορροπία ενός ανθρώπινου οργανισμού εξασφαλίζεται με την ελεύθερη κυκλοφορία της ενέργειας σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος αλλά και σε όλα τα ενεργειακά κέντρα σε σύνδεση με την πνεύμα μας και την γη.
Η ενέργεια Ρέικι επαναενεργοποιήθηκε στην εποχή μας από τον Δρ. Μικάο Ουσούι. Το reiki (ρέικι) είναι μια μέθοδος που μπορεί να διδαχθεί στον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή κοινωνικής θέσης ακόμα και ηλικίας.

.


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger