Saturday, December 7, 2013

Ρέικι: Ένας απέραντος και μαγικός κόσμος



Το Ρείκι τυπικά θεωρείται πως ξεκίνησε τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία, από τον Δάσκαλο Μικάο Ουζούι. Αυτό είναι εν μέρει σωστό. Ο Ουζούι ουσιαστικά συστηματοποίησε και έκανε γνωστή μια πανάρχαια μέθοδο θεραπείας, με ρίζες στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες.

Ρέικι σημαίνει «συμπαντική ενέργεια» ή ζωτική ενέργεια (ενέργεια που χρειάζεται η ψυχή ή το ενεργειακό σώμα για να ζήσει – δεν εχει σημασία τι όνομα θα του δώσουμε) και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει η μέθοδος: να διοχετεύσει την ανεξάντλητη ενέργεια του σύμπαντος στον θεραπευτή, που με τη σειρά του θα την χρησιμοποιήσει για να θεραπεύσει τον πάσχοντα. Οι δάσκαλοι του ρέικι είναι ουσιαστικά θεραπευτές. Όργανο της θεραπείας είναι τα χέρια τους, τα οποία αποτελούν το κανάλι για να διοχετευθεί μια ενέργεια που δεν προέρχεται από τον ίδιο τον θεραπευτή, αλλά από το σύμπαν.

Το ρέικι δεν απαιτεί, ειδικές γνώσεις για να ασχοληθεί κάποιος  μαζί του.  Το ίδιο το σύστημα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, μέσα από μυήσεις. Αυτός ο όρος, οι μυήσεις, είναι που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους διάφορων αναχρονιστικών κέντρων. 

Όμως, πως μπορεί κάποιος να λάβει μια τόσο σημαντική γνώση για τον χειρισμό – υπαρκτών – δυνάμεων, αν δεν αποδειχθεί άξιος ( με την έννοια να σεβαστεί αυτή τη δύναμη) και εάν δεν αποκτήσει επίσης και έναν κώδικα δεοντολογίας; Αυτόν τον ρόλο παίζουν οι μυήσεις: εξασφαλίζουν στον θεραπευτή ότι θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη και ισχυρή προσωπικότητα, που θα έχει ως μόνο σκοπό να προσφέρει αγάπη και βοήθεια στους άλλους ανθρώπους.

Η εμπειρία της συνεδρίας με ένα δάσκαλο του ρέικι, αφήνει τον θεραπευόμενο – κυριολεκτικά – άφωνο. Πρόκειται για μία μοναδική, ολιστική εμπειρία. Το σώμα αρχίζει και χαλαρώνει μοιάζει να λιώνει, αφήνοντας το πνεύμα ελεύθερο να αφουγκραστεί και να αναζητήσει τις δυνάμεις εκείνες που θα του κάνουν μόνον καλό, που δεν του ζητούν τίποτα. Τα χέρια του θεραπευτή και το σώμα του θεραπευόμενου γίνονται ένα σύστημα ροής ενέργειας, με απέραντες ευεργετικές ικανότητες. Γιατί τη στιγμή της συνεδρίας είναι το ίδιο το σύμπαν που συμμετέχει στην διαδικασία, με όλη του την αγάπη.

Η αίσθηση είναι χαλάρωση του σώματος και  μείωση πόνων αν έχουμε κάτι σωματικά και ταυτόχρονα σαν ένα μαγικό γάντι έχει επιδράσει πάνω μας  και η διάθεση μας είναι καλύτερη , αυτό γίνεται διότι το σώμα μας  λαμβάνει συμπαντική ενέργεια, ενέργεια η οποία τρέφει και δυναμώνει τη ψυχή σε όλα τα επίπεδα.

Όποτε βρείτε ευκαιρία δοκιμάστε το και δεν θα φύγετε απογοητευμένοι.


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger