Tuesday, September 25, 2012

Το Yoga Aid ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

 


Δέκα μέρες πριν, η Μαρία Καραχάλιου, δασκάλα γιόγκα στην Ελλάδα, ένωσε τις δυνάμεις της με χιλιάδες άλλους συναδέλφους της από όλο τον κόσμο με έναν κοινό σκοπό: να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τα κατάφεραν!
Επτά χιλιάδες εκατό δεκατρία άτομα από όλο το κόσμα έκαναν αυτό που τους ευχαριστεί, μαθήματα γιόγκα, εξοικονομώντας 629.225 δολάρια για την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι το Athens Yoga Aid Challenge;
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το Athens Yoga Aid Challenge, μέρος του Yoga Aid World Challenge, ένα «ντόμινο» μαθημάτων γιόγκα που ξεκίνησαν στο Σίδνεϊ με την ανατολή του ηλίου την 9η Σεπτεμβρίου και έλαβαν χώρα πάνω από 200 αντίστοιχες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 20 χώρες. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη δύση του ήλιου στο Λος Άντζελες.

Στόχος του ελληνικού τμήματος ήταν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για το Yoga Aid Challenge της Αθήνας από τους συμμετέχοντες 'challengers' οι οποίοι αναζήτησαν δωρεές από χορηγούς 'sponsors', φίλους και γνωστούς, για την συμμετοχή τους σε ένα δίωρο μάθημα γιόγκα. Μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα θα είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη πρακτικής όπως Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, και Anusara γιόγκα από διαφορετικούς και καταξιωμένους δασκάλους, όπως τη Νίκη Πετρουλάκη, την Άννα Ζόρζου, το Σάββα Γιάντση, την Τίνα Ζυμαράκη και άλλους.

Το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) - «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr) και το MatchBook Project της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, ένα συνεργατικό project για ΑμεΑ καλλιτέχνες www.edra-coop.gr/news/nea-edras/255-the-matchbook.html.

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 2.608 ευρώ και εβδομήντα άτομα να ευχαριστηθούν ένα ξεχωριστό μάθημα γιόγκας. Όλοι μαζί στο τέλος έδωσαν ραντεβού για του χρόνου για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger