YOGA - PILATES


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑΣ

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε μια δύναμη να μας κρατά σε ισορροπία για να μην χάσουμε το χαμόγελο και την πίστη στον εαυτό μας. Ευκαιρίες και δυνατότητες πάντα υπάρχουν, πρέπει όμως να είμαστε ανοιχτοί για να μην τις προσπεράσουμε.

                                    Μαθήματα που προσφέρονται :

Hatha YogaKudalini YogaNidra Yoga - Yoga για παιδιά - Face Yoga   Yoga για ειδικές ομάδες και PILATES.


Hatha Yoga
 
Η Χάθα Γιόγκα είναι η βάση όλων των συστημάτων Γιόγκα που υπάρχουν και είναι κατάλληλη για να μάθει κανείς τις θεμελιώδεις αρχές και τεχνικές της Γιόγκα που θα του καλλιεργήσουν επίγνωση και αυτοέλεγχο. 

Αποτελείται από παραδοσιακές Ασάνες, αναπνοές, τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης και αποτοξίνωσης, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και απόλυτη ασφάλεια από τραυματισμούς.
Οι ασκήσεις της γίνονται με ήπια ένταση, αργά, σταδιακά και με λεπτομερή αυτοέλεγχο.  
Βελτιώνουν την υγεία του οργανισμού και ιδίως το Νευρικό, Ορμονικό, Ανοσοποιητικό, Αναπνευστικό και Καρδιαγγειακό σύστημα.
Εξελίσσουν τον μαθητή πέρα από το σωματικό επίπεδο, ώστε να αποκτήσει συναισθηματικό αυτοέλεγχο, αυξημένες διανοητικές ικανότητες και πνευματική ωριμότητα.

 Η ωφέλεια από την  γιόγκα στον άνθρωπο και συνεπώς στην κοινωνία γενικότερα είναι πολύ μεγάλη. Η συστηματική άσκησή της προσφέρει στον ασκούμενο μυϊκή ευλυγισία και δύναμη αλλά επίσης αναπτύσσει την ικανότητα της συγκέντρωσης και την ψυχική μας δύναμη, τη θέλησή μας. Και όχι μόνο. Μας βοηθάει να δούμε τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία, μας υπενθυμίζει την αρχή της μη βίας (ahimsa) και πως μπορούμε να την υιοθετήσουμε και να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας. 

Και ακόμα πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ασθένειες που είναι τόσο συχνές σήμερα όπως υψηλή πίεση, αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτης, πεπτικά προβλήματα, ημικρανίες, κατάθλιψη αλλά και μυοσκελετικά προβλήματα (κύφωση, σκολίωση, αυχενικό σύνδρομο, προβλήματα μέσης κτλ), αρθρίτιδες, τραυματισμούς. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή όλων μας. Με λίγα λόγια, η Hatha Yoga είναι μια επιστήμη του σώματος και του πνεύματος η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές. Βλέποντας κανείς τις πρακτικές και τους στόχους της λίγο πιο βαθιά, μπορεί να παρατηρήσει ένα σύστημα εσωτερικής εξερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης. 

Και εάν χρησιμοποιήσουμε τις αρχές που μας προσφέρει σωστά, σεβόμενοι το σώμα μας και τον εαυτό μας γενικότερα, εάν κάνουμε τη γιόγκα τρόπο ζωής μας και όχι απλά σποραδικές επισκέψεις σε κάποιο στούντιο, τότε αλήθεια, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Μπορούμε να ισορροπήσουμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας -σώμα, ψυχή, πνεύμα- όλα δηλαδή τα απαραίτητα συστατικά για μια αρμονική και εμπλουτισμένη ζωή που τόσο όλοι μας τη έχουμε ανάγκη!


Kundalini Yoga

Αποτελεί μέρος της ταντρικής παράδοσης (ή Τάντρα). Η Κουνταλίνι είναι η δύναμη που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα μας. Με την αφύπνισή της ενεργοποιείται η ανώτερη ευφυΐα και τότε ο καθένας μπορεί να δώσει ζωή σε ένα νέο φάσμα δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης. Το μάθημα περιλαμβάνει σύνθετες πρακτικές που συνδυάζουν: σωματικές στάσεις (ασάνα), αναπνευστικές τεχνικές (πραναγιάμα), λεπτές σωματικές κινήσεις (μούντρα), κρατήματα ή «κλειδώματα» της ενεργειακής ροής (μπάντα) και συγκέντρωση σε ενεργειακά κέντρα (τσάκρας). Είναι «λεπτές» πρακτικές και απαιτούν κάποιο χρόνο και τακτικές επαναλήψεις για να εξοικειωθεί ο ασκούμενος με αυτές. 

Η σχέση μας με την ύπαρξη χαρακτηρίζεται από νοητικές μορφές που μεταφράζονται σε μια σχέση ανάμεσα στο δυνατό και το αδύνατο. Μια εξελικτική σκέψη ή φιλοδοξία θα πρέπει να μπορούν να αναπνέουν και να αναπτυχθούν Μέσα μας. Θα πρέπει αφήσουμε στο Σύμπαν, που φροντίζει τα πάντα, τη δυνατότητα να μας υπηρετήσει. Ελάτε και μάθετε να χρησιμοποιείτε τις αρχαίες τεχνικές της Γιόγκα για την αντιμετώπιση των μπλοκαρισμάτων και αφήστε τη δημιουργικότητα Σας να εκφραστεί ελεύθερα. 

Αυτό θα σας οδηγήσει στην επιτυχία, στην πραγμάτωση του πεπρωμένου της Ευτυχίας. Ξυπνήστε και θυμηθείτε. Μάθετε και εφαρμόστε. Κάντε ένα σωστό βήμα και η Ζωή θα έρθει να σας συναντήσει.Nidra Yoga  ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ (τεχνική χαλάρωσης)


Είναι μια  τεχνική χαλάρωσης  και είναι από τις πιο εύκολες και απολαυστικές τεχνικές της Σατυανάντα Γιόγκα. Στην κυριολεξία είναι μια τεχνική διαλογισμού που στην ολοκληρωμένη της μορφή ονομάζεται γιόγκα νίντρα. 

Η γιόγκα νίντρα χαλαρώνει συστηματικά όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας, το φυσικό, το νοητικό και το συναισθηματικό. Καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας την εσωτερική επίγνωση, προσφέρει μια βαθιά ευδαιμονική εμπειρία που είναι θεραπευτική για το σώμα και το νου. Η τακτική άσκηση στη γιόγκα νίντρα αναζωογονεί και μετασχηματίζει ολόκληρη την προσωπικότητα.
 
Διάρκεια μαθήματος  μία ώρα , η μέθοδος αυτή , επιφέρει πλήρη νοητική συναισθηματική  και σωματική χαλάρωση και βοηθά σε πολλά προβλήματα  είναι κατάλληλη για όλους από ενήλικες έως παιδιά , και μπορεί να αλλάξει την ζωή σας σε λίγο χρονικό διάστημα.
Θα μάθετε να το εξασκείστε  και μόνοι σας για διάφορες περιπτώσεις όπως για στρες , περιπτώσεις αϋπνίας και  πολλές ακόμα εφαρμογές.


Yoga για ειδικές ομάδες
Αφορά άτομα με παθήσεις. Καλέστε για περισσότερες πληροφορίες.

PILATES


7 Αρχές του Πιλάτες
Οι βασικές αρχές του Pilates είναι η ευθυγράμμιση, η σωστή αναπνοή, η συγκέντρωση, η ευλυγισία και η αρμονία στις κινήσεις σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι βοηθάει τους μυς σου να αναπτυχθούν και τον κορμό σου να έχει καλύτερη στήριξη. Πάμε να δούμε πού και πώς μας ωφελεί:


1. Απομακρύνει το στρες
Με τις διατάσεις και την σωστή αναπνοή βοηθάς στη σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου και χαλαρώνεις την ένταση από τους μύες σου.
2. Αποκτάς καλύτερο έλεγχο
Σε κάθε κίνηση, που κάνεις στο pilates, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη/ος. Αυτή η συγκέντρωση βοηθάει τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
3. Δυνατός κορμός
Και όταν λέμε κορμό, δεν εννοούμε μόνο τους κοιλιακούς. Το Pilates σε βοηθάει να δυναμώσεις πολύ την πλάτη σου και τους ραχιαίους σου, που στηρίζουν όλο το σώμα μας.
4. Δυνατοί μύες
Μπορεί να σου φαίνεται εύκολο και να αισθάνεσαι ότι δεν θα κάνει «δουλειά», αλλά να ξέρεις ότι γυμνάζει πάρα πολύ. Βοηθάει πολύ να δυναμώσουν οι μύες σου και οι διατάσεις βοηθάνε τους μύες να επιμηκύνονται.
5. Ευλυγισία
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με τόσες διατάσεις και τόσα ανοίγματα, θα αυξήσεις την ευλυγισία σου. Θυμήσου, στις αρχές να «πηγαίνεις» μέχρι εκεί που δεν πονάς και σιγά- σιγά, θα δεις να εξελίσσεσαι.
6. Στάση του σώματος
Θα αποκτήσεις καλύτερη στάση σώματος. Ειδικά αν υποφέρεις από πόνους στην πλάτη, στη μέση και στον αυχένα, θα βοηθήσει να μειωθούν σημαντικά.
7. Αδυνάτισμα και φυσική κατάσταση
Να έχεις υπόψη σου, ότι το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής σαν όλα τα άλλα. Άρα, θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση.
Να θυμάσαι ότι, με το Pilates, γυμνάζουμε ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ωραία και σίγουρα πιο υγιείς. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις και εσύ;

Δηλώστε συμμετοχή ή δημιουργείστε το δικό σας γκρουπ ανάλογα με τις ανάγκες σας ή την τοποθεσία.
Εναλλακτική επιλογή ατομική συνεδρία αποκλειστικά για τις δικές σας ανάγκες.


No comments:

Post a Comment