Wednesday, September 19, 2012

Γιατί να κάνω Γιόγκα;




Γιατί να κάνω Γιόγκα;
Κάντε μια δοκιμή και ανακαλύψτε τις ωφέλειες τις Γιόγκα για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας!

Μείωση της σωματικής και ψυχικής πίεσης:
Η Γιόγκα μειώνει τα σωματικά συμπτώματα άγχους, δεδομένου ότι χαλαρώνει το σώμα και μειώνει τη συγκέντρωση της ορμόνης του στρες, κορτιζόλη. Ανεξάρτητα από αυτό, μειώνεται η αρτηριακή και η καρδιακή πίεση. Η πέψη σας βελτιώνεται και το ανοσοποιητικό σύστημα σας ισχυρόποιείται. Επίσης απαλύνονται συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, το άσθμα και την αϋπνία.

Ανακούφιση από τον πόνο:
Η Γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η εξάσκηση συγκεκριμένων ασκήσεων γιόγκα (
ASANAS), o διαλογισμός ή o συνδυασμός και των δύο μπορεί να ανακουφίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με ανοσοανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα, πόνος στην πλάτη και το λαιμό, προβλήματα με τον θυρεοειδή και άλλες χρόνιες ασθένειες. Η Γιόγκα βοηθά επίσης με την σωστή εξάσκηση μπορεί να απομακρύνει την χρόνια μυϊκή ένταση.
Βελτιωμένη αναπνοή:
Η Γιόγκα σας μαθαίνει να αναπνέετε πιο αργά και πιο βαθιά. Ως αποτέλεσμα αυτού, η λειτουργία των πνευμόνων βελτιώνεται η οποία με τη σειρά της τονώνει τους μηχανισμούς χαλάρωσης του σώματος και ενισχύει το μεταβολισμό σας.

Αυξημένη ευελιξία:
Η
 Γιόγκα αυξάνει την ευελιξία των τενόντων, των μυών και των αρθώσεων και έτσι ανακουφίζει από τον πόνο. Έπειτα από μερικές συνεδρίες η στάση του κορμού σας καθώς και η συνολική εμφάνιση σας θα βελτιωθεί.

Περισσότερη ενέργεια:
Οι ασκήσεις Γιόγκα γυμνάζουν κάθε μυ στο σώμα σας και σας βοηθάει να αναζωογονήθείτε κυριολεκτικά από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος:
Η Γιόγκα βελτιώνει τη ροή του αίματος αφού τα κύτταρα του σώματος τροφοδοτούνται με περισσότερο οξυγόνο, ενώ παράλληλα η υφή του δέρματος σας βελτιώνεται ορατά και το δέρμα σας γίνεται λαμπερό.

Ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος:
Ακόμη και μια ήπια πρακτική της γιόγκα μπορεί να ενισχύσει το καρδιαγγειακό σύστημα αφού η καρδιακή συχνότητα μειώνεται ενώ η αντοχή σας βελτιώνεται από την πρόσληψη οξυγόνου.

Αυξημένη συνειδητότητα:Η Γιόγκα βοηθά στο να συγκεντρώνεστε στο παρόν και να έχετε αυξημένη επίγνωση των λειτουργιών του σωματός σας.

Μυαλό σε ένα υγιές σώμα:
Η Γιόγκα βοηθά να επιτευχθεί η σωματική και η ψυχική σας υγεία.Βελτιώνει το συντονισμό των άκρων σας, επηρεάζει θετικά την αντίδρασή σας στις εξωτερικές, σωματικές και ψυχικές επιρροές και ενισχύει τη μνήμη σας.


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger