Thursday, October 31, 2013

Ζήστε καλύτερα, κάνοντας Pilates



Πολλοί από τους καθημερινούς πόνους, τώρα αντιμετωπίζονται!
 H απαιτητική καθημερινότητα μας, η ένταση, το στρες αλλά κ η κακή στάση του σώματος μας είναι από τους συχνότερους παράγοντες που μας προκαλούν πόνους στον αυχένα. Πιο συγκεκριμένα αυχενικό σύνδρομο είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία έχει διαταραχθεί η φυσιολογική λειτουργικότητα, κινητικότητα της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Συμπτώματα
. Πόνος στον αυχένα 
 . Ίλιγγο
 . πόνοι στον ώμο
 . Περιορισμένη κινητικότητα της αυχενικής μοίρας
. Μούδιασμα των άνω άκρων  
. Αδυναμία στην περιοχή του αυχένα 
Η ένταξη του ατόμου σε ένα Πρόγραμμα άσκησης έχει ως πρωταρχικό σκοπό την σταδιακή επαναφορά της περιοχής σε φυσιολογικά επίπεδα κ την βελτίωση της κινητικότητας όχι μόνο στην περιοχή του αυχένα αλλά κ σε όλο το σώμα . 
Η άσκηση με την μέθοδο Pilates θεωρείται ιδανική, αφού συνδυάζει άριστα ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ισορροπίας, ευλυγισίας και ευκαμψίας με αναπνευστικές ασκήσεις και την εκπαίδευση του ατόμου να υιοθετήσει μία σωστή στάση σώματος. Επιπρόσθετα, γίνονται πολλές ασκήσεις ενδυνάμωσης της κοιλιακής χώρας και της ράχης, αφού στα πλαίσια της φιλοσοφίας της μεθόδου υπάρχει η αντίληψη ότι η κοιλιά είναι το κέντρο του σώματος και πρέπει να είναι πάντα δυνατή. Οι ασκήσεις γίνονται με το βάρος του σώματος όπου το σώμα δεν δέχεται επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις. Με την μέθοδο Pilates θα αλλάξει η εικόνα του σώματος η ικανότητα υλοποίησης καθημερινών αναγκών αλλά κ μια καλύτερη ποιότητα ζωής . 


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger