Friday, June 14, 2013

Μελωδία στη τάξη της γιόγκα





Εάν επισκεφτείτε μια τάξη γιόγκα στα περισσότερα μέρη του κόσμου, την ώρα της τάξης θα ακούσετε μια μελωδία ή απαλή μουσική. Μπορεί να πρόκειται για Σανσκριτική μάντρα, ή μουσική με ήχους της φύσης ή ακόμα και τραγούδια από την Ινδία, η μουσική είναι συχνά ένα αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας γιόγκα στη Δύση. 

Αλλά ο Krishnamacharya, ο πατέρας της σύγχρονης γιόγκα και δάσκαλος του BKS Iyengar, Κ. Pattabhi Jois, και T.K.V. Desikachar, δεν είχαν τέτοιου είδους μουσική στη τάξη  για τους μαθητές τους.

Υπάρχουν κάποιοι δάσκαλοι οι οποίοι πιστεύουν ότι η μουσική είναι ως μια σύγχρονη εξέλιξη σε μια αρχαία πρακτική, ενώ άλλοι αισθάνονται ότι δημιουργεί περιττή απόσπαση της προσοχής των μαθητών την ώρα της γιόγκα.

Η απόφαση εάν θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει μουσική την ώρα της τάξης είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τον δάσκαλο. Παρότι η μουσική δεν είναι παραδοσιακά μέρος της γιόγκα πολλοί σύγχρονοι δάσκαλοι και μαθητές προσπαθούν να εξισορροπήσουν την κλασική σοφία της γιόγκα με την πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής.


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger