Monday, November 12, 2012

Πίσω στο σχολείο - Γιόγκα





Τα παιδιά ζουν σε έναν κόσμο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και  βιασύνη με  τους πολυάσχολους γονείς, σχολείο πιέσεις, αδιάκοπα μαθήματα, παιχνίδια βίντεο, εμπορικά κέντρα, και ανταγωνιστικά αθλήματα. Εμείς συνήθως δεν σκεφτόμαστε  αυτές τις επιρροές, ως αγχωτικές για τα παιδιά μας, αλλά συχνά είναι. Ο πολύβουος ρυθμός της ζωής των παιδιών μας μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στην έμφυτη χαρά τους και συνήθως δεν είναι προς το καλύτερο.

Ευτυχώς, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των πιέσεων. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές για την αυτο-υγεία, χαλάρωση, και την εσωτερική ικανοποίηση, που μπορεί να πλοηγηθεί στις προκλήσεις της ζωής τους με λίγο περισσότερη ευκολία. Γιόγκα σε νεαρή ηλικία ενθαρρύνει την αυτοεκτίμηση και την ευαισθητοποίηση του σώματος με τη σωματική δραστηριότητα που είναι μη ανταγωνιστική. Προωθεί την  συνεργασία και την συμπόνια-αντί του ανταγωνισμού –και αυτό είναι  ένα μεγάλο δώρο για την ψυχική υγεία .


Τα παιδιά αποκομίζουν τεράστια οφέλη από τη γιόγκα. Φυσικά, ενισχύει την ευελιξία τους, τη δύναμη, τον συντονισμό και την επίγνωση του σώματος. Επιπλέον, η συγκέντρωση τους και η αίσθηση της ηρεμίας και χαλάρωσης βελτιώνεται. Κάνοντας γιόγκα, τα παιδιά, εξασκούνται , παίζουν, συνδέονται  πιο βαθιά με το εσώτερο εαυτό τους, και αναπτύσσουν μια στενή σχέση με τον φυσικό κόσμο που τους περιβάλλει. Η γιόγκα φέρνει αυτό το θαυμάσιο εσωτερικό φως  όπου  όλα τα παιδιά έχουν στην επιφάνεια.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger