Thursday, January 30, 2014

PILATES : ΑΝΑΠΝΟΗ


Μαθαίνοντας πώς να αναπνέουμε  σωστά στο Pilates είναι ένα από τα κλειδιά για την ευκολότερη και πιο ρευστή άσκηση . Αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα και επίσης βοηθά στην εστίαση και τη συγκέντρωση .

ΒΗΜΑ 1 : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣIΑ

Ξαπλώστε στο χαλί σας με τα γόνατα λυγισμένα , τα πόδια σε απόσταση ισχίων πέρα ​​και τα χέρια χαλαρά στα πλευρά σας .

Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε πίεση στο λαιμό σας σε αυτή τη θέση , τοποθετήστε μια μικρή υποστήριξη κάτω από το κεφάλι σας .

ΒΗΜΑ 2 : Εστιαστείτε στην  αναπνοή σας

 Η Αναπνοή μπορεί  να επικεντρωθεί  στο στήθος , στην κοιλιά ή ταυτόχρονα και στα δύο μέρη

ΒΗΜΑ 3 : Αναπνοή στα πλευρά μας

Αν εισπνέετε στο στήθος σας , η αναπνοή είναι συνήθως πολύ ρηχή, και μπορεί να προκαλέσει στους ώμους ένταση , για να αυξηθεί γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί ένταση στο λαιμό . Στη συνέχεια, αν εισπνέετε στην κοιλιά σας, επιτρέπετε στους κοιλιακούς μυς να επεκτείνονται  και να χαλαρώνουν γεγονός που καθιστά δύσκολο να εκτελεί σωστά τις ασκήσεις .

Για να αναπνέουμε πιο αποτελεσματικά, το Pilates σας ενθαρρύνει να θέσετε ως στόχο την ανάσα προς τα πλευρά και στο πίσω μέρος της πλάτης, επέκταση προς τα έξω σε κάθε εισπνοή .

Για την άσκηση αυτή , τοποθετείστε τα  δάχτυλά σας στο χαμηλότερο των πλευρών σας και τοποθετείστε απαλά τους αντίχειρες γύρω στο πίσω μέρος του θώρακα .

Τώρα , εισπνοή από τη μύτη σας στόχος είναι  να καθοδηγήσετε την αναπνοή σας προς τα κάτω και πίσω μέρος του πλευρών σας , επεκτείνοντας το σαν ένα μπαλόνι , στη συνέχεια, εκπνεύστε από το στόμα σας για να ξεφουσκώσει και πάλι .
 Επαναλάβετε αυτό μερικές φορές μέχρι να αισθανθείτε ότι έχετε τη σωστή αίσθηση .

ΒΗΜΑ 4 : ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ , κοιλιακοί μύες

Η εκπνοή είναι εξίσου σημαντική με την εισπνοή , γιατί έτσι  μπορείτε να ενεργοποιήσετε καλύτερα τους κοιλιακούς μυς σας . Η εκπνοή γίνεται από το στόμα.

Εισπνεύσετε πάλι στα πλευρά σας και πίσω στην πλάτη , και  καθώς εκπνέετε πιέστε την κοιλιά σας προς τα μέσα ενεργοποιώντας κάθε έναν από τους μυς , πριν από την εισπνοή και πάλι .

Με τον καιρό , θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρηθεί αυτή η « ισοπέδωση αίσθηση ' καθώς εισπνέετε καθώς και όταν εκπνέετε .


No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger