Saturday, April 20, 2013

Κουνταλίνι γιόγκα μαθήματα ξεκινάνε μετά το Πάσχα



Η ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


Η λέξη “Κουνταλίνι” κυριολεκτικά σημαίνει “μπούκλα από τα μαλλιά της αγαπημένης”. Είναι μια μεταφορά, ένας ποιητικός τρόπος που περιγράφει τη ροή της ενέργειας και της συνείδησης που υπάρχει ήδη μέσα σε κάθε έναν και εδρεύει τυλιγμένη σαν μπούκλα στην βάση της σπονδυλικής στήλης.


Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι εξ’ ορισμού μια αρχαία και συνεργειακή μορφή γιόγκα που εξασκείται εδώ και αιώνες στην Ινδία και την ευρύτερη Ανατολή. Αυτή η αρχαία τεχνολογία παρέμενε κρυφή και προοριζόταν μόνο για τους λίγους, για κλειστούς πνευματικούς κύκλους, με μαθητές που με την επιμονή, αφοσίωση και υπηρεσία τους είχαν αποδείξει ότι μπορούσαν να την δεχτούν. Αυτό άλλαξε όταν ο Yogi Bhajan την διέδωσε στη δύση μετά το 1969, όταν ένιωσε την ανάγκη του δυτικού κόσμου για μια τέτοια διδασκαλία.

Η τεχνολογία ή πρακτική αυτή επιτρέπει σε αυτόν που την εξασκεί να μπορέσει να συγχωνευτεί με τον ανώτερο η καθολικό εαυτό. Αυτή η συγχώνευση της ατομικής συνείδησης με την παγκόσμια συνείδηση δημιουργεί μια "θεία ένωση" που ονομάζεται γιόγκα.
Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα αυτομετασχηματισμού για την προσωπική ανάπτυξη.

Καλείται επίσης ως η γιόγκα της συνείδησης και  αποτελείται από απλές τεχνικές γιόγκα που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι, δεν έχει σημασία η ηλικία ή η σωματική ικανότητα. Είναι μια ολιστική τεχνολογία αρμονικής ανάπτυξης και παρομοιάζεται με διαμάντι της γιόγκα αφού αντλεί, περιλαμβάνει και συνδυάζει, στοιχεία και τεχνικές και προσφέρει τα οφέλη από όλες τις υπόλοιπες γιόγκα.


 Είναι μια πλήρης επιστήμη που περιλαμβάνει, στάσεις γιόγκα (asanas), αναπνοή (Pranayam), απαγγελίες (mantras) με ήχο (naad) ή χωρίς, διαλογισμό (simran), και χαλάρωση (nidra).
Η Κουνταλίνι Γιόγκα εξασκείται σε σετ kryias τα οποία είναι μια πλήρης εξάσκηση και δράση. Οι ασκήσεις είναι σε μια συννεργειακή σειρά ώστε να έχουν ένα πλήρες και υπολογισμένο αποτέλεσμα. Μέσα από αυτές τις τάξεις μπορεί κάποιος να μάθει να εξασκεί όλα τα προαναφερθέντα εργαλεία ανάπτυξης όπως στάσεις, αναπνευστικές ασκήσεις, χαλάρωση και απαλοιφή του στρες, διαλογισμούς, μάντρας, καθώς και διάφορα άλλα εργαλεία που όλα μαζί δρουν προς την εξέλιξη και την αυτογνωσία.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger