Monday, October 8, 2012

Ρέικι και εγκυμοσύνη


Πολλές γυναίκες πιθανότατα να αναρωτιούνται πως θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη εγκυμοσύνη, είτε από πλευράς σωματικών συμπτωμάτων, είτε από πλευράς ψυχολογίας και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τον εαυτό τους και το μωρό με φυσικό τρόπο.  Παρακάτω απαντώ σε συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν για το θέμα της εγκυμοσύνης και τη χρήση του Ρέικι.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το έμβρυο απορροφά και αισθάνεται τα εξωτερικά ερεθίσματα, τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα.  Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό και οι δύο να είναι προετοιμασμένοι, ώστε η εγκυμοσύνη να εξελιχθεί όσο γίνεται πιο φυσικά και ευχάριστα.

Συχνές ερωτήσεις

Με ποιο τρόπο μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει σε μία εγκυμοσύνη;
Το σώμα της μητέρας αλλάζει πολύ την περίοδο της εγκυμοσύνης και αυτό δημιουργεί ενεργειακή ανισορροπία.  Αυτή η ανισορροπία εκφράζεται με συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα.  Η μητέρα αισθάνεται πιο κουρασμένη και πιο ευάλωτη.  Το Ρέικι, ως αγνή ενέργεια, εξισορροπεί την ενέργεια της μητέρας με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να ελαττώνονται σε μεγάλο βαθμό. Με τον ίδιο τρόπο ωφελείται και το έμβρυο, το οποίο επίσης βιώνει πολλές αλλαγές.  
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια φόβοι της μητέρας, για την διαδικασία της εγκυμοσύνης, για τις νέες ευθύνες και για την αλλαγή στη ζωή της.  Το Ρέικι ηρεμεί αυτούς τους φόβους και ενδυναμώνει την σύνδεση της μητέρας με το μωρό.
Συνοπτικά τα οφέλη του Ρέικι είναι τα εξής:
- Υποστηρίζει την μητέρα ψυχολογικά και σωματικά
- Ενισχύει τη σχέση της μητέρας/ του πατέρα με το έμβρυο/ βρέφος
- Μειώνει τα αρχικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης (ναυτία, κόπωση κλπ)
- Ανακουφίζει τους σωματικούς πόνους της εγκυμονούσας
- Μειώνει το άγχος και τα προβλήματα ύπνου
- Εξισορροπεί την ενέργεια της μητέρας και του εμβρύου/ βρέφους
- Βοηθά στην διαδικασία της γέννας
- Βοηθά το βρέφος να ενταχθεί πιο γρήγορα στο νέο περιβάλλον
-Απαλύνει τους φόβους της μητέρας για την εγκυμοσύνη και την γέννα.
Υπάρχει περίπτωση το Ρέικι να βλάψει τη μητέρα ή το μωρό;  Είναι ασφαλές;
Το Ρέικι είναι ασφαλές και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να βλάψει την μητέρα ή το μωρό. 
Μπορεί μία εγκυμονούσα να εκπαιδευτεί στο Ρέικι;
Ναι, μία γυναίκα που είναι έγκυος μπορεί να εκπαιδευτεί κανονικά.  Η εκπαίδευση αυτή θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης και θα τη βοηθήσει επίσης να έρθει σε επαφή με το μωράκι. 
Μετά την γέννηση του μωρού, η μητέρα θα μπορεί να χαλαρώνει το μωρό κάνοντάς του Ρέικι, ενώ το κρατάει στην αγκαλιά.
Μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει στην δυσκολία της σύλληψης;
Επειδή το Ρέικι βοηθά στην μείωση του άγχους και στην χαλάρωση, ενισχύει την σύνδεση των γονιών και έτσι μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της σύλληψης.
Μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει τον μελλοντικό πατέρα; Με ποιο τρόπο;
Το να έρθει στη ζωή ένα βρέφος είναι για τον πατέρα μεγάλη αλλαγή ζωής.  Υπάρχει ο φόβος του να είναι καλός πατέρας, το βάρος των ευθυνών κα.  Το Ρέικι ενδυναμώνει τον πατέρα σωματικά και ψυχολογικά και βοηθάει στην σύνδεσή του με το βρέφος.  Ο πατέρας μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα για τις αλλαγές που θα έρθουν.  Επίσης, εάν ο πατέρας εκπαιδευτεί στο Ρέικι μπορεί να περιποιείται την μητέρα και το βρέφος.
Και τι γίνεται μετά την εγκυμοσύνη;
Μετά την εγκυμοσύνη, αρχίζουν τα δύσκολα!  Αλλαγές, κούραση και αϋπνία!  Σε αυτή την περίοδο, η μητέρα, εάν έχει εκπαιδευτεί στο Ρέικι μπορεί πιο εύκολα να ηρεμήσει το βρέφος, αλλά και οι δύο γονείς, μπορούν να ανακτήσουν ευκολότερα τις δυνάμεις τους.  Αργότερα, μπορεί να ανακουφίσει το παιδάκι κατά τη διάρκεια αλλαγής των δοντιών και στην ίαση από χτυπήματα, κρυολογήματα κλπ.
Επίσης, το Ρέικι βοηθά το βρέφος να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Το βοηθά να είναι πιο υγιές.
Μπορεί το Ρέικι να βοηθήσει στην στειρότητα;
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι θεραπείες Ρέικι στους γονείς έχουν βοηθήσει στη σύλληψη.
Σημείωση:
Οι εναλλακτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική πρακτική, αλλά δρούν παράλληλα και συμπληρωματικά με κάθε άλλη φαρμακευτική ή ψυχολογική θεραπεία.
Τα άτομα που εξασκούν εναλλακτικές τεχνικές δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν θεραπεύουν με την κλασσική έννοια του όρου, δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες και δεν παρεμβαίνουν στον ιατρικό, ψυχολογικό ή φαρμακευτικό τομέα.
Επίσης οι εναλλακτικές τεχνικές δεν συνδέονται με κάποια θρησκεία, αλλά λειτουργούν με σεβασμό στον άνθρωπο.
Πηγή :Φαίη Φιάνναρου

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger