Monday, October 27, 2014

Η yoga θεραπεύει την κατάθλιψη, τις διατροφικές διαταραχές, ακόμη και τη σχιζοφρένεια!



Αισθάνεσαι μελαγχολική? Πεινάς συνέχεια? Ξεχνάς τι έφαγες χθες? Κλείσε το ψυγείο, σταμάτα το αλκοόλ και γράψου σήμερα κιόλας σε μάθημα yoga. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Duke University, η πρακτική yoga μπορεί να θεραπεύσει ψυχολογικές καταστάσεις από κατάθλιψη μέχρι προβλήματα μνήμης. 


«Τόσο οι αεροβικές ασκήσεις της yoga, όσο και οι διαλογιστικές στάσεις, ανακουφίζουν από σοβαρές ψυχολογικές ασθένειες» εξηγεί ο Murali Doraiswamy , καθηγητής ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Duke.

Η yoga λοιπόν θεραπεύει:

• Κατάθλιψη και προβλήματα με το αλκοόλ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα καταθλιπτικά συμπτώματα 60 ενηλίκων μειώθηκαν κατά 40% μετά από 6 μήνες πρακτικής yoga.

• Υπερβολικό φαγητό και λαιμαργία. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού 90 υπέρβαρων ανθρώπων έπεσε στο μισό μετά από 1 χρόνο yoga.

• Aπώλεια μνήμης. Περίπου 30 ενήλικοι που εξασκούσαν yoga για 8 εβδομάδες, σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ μνήμης, συγκέντρωσης, πολλαπλής επιλογής κ.α

• Αϋπνία. Μετά από 6 μήνες yoga, η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου βελτιώθηκε σημαντικά για 139 συμμετέχοντες που πήραν μέρος στο πείραμα.

• Σχιζοφρένεια. Ναι καλά διαβάσατε. Μία έρευνα σε 18 ενηλίκους που έπασχαν με σχιζοφρένεια έδειξε ότι μόλις 2 μήνες μετά την ενασχόληση τους με τη yoga, μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα το θυμό τους και έδειξαν μεγαλύτερη προθυμία για την αγωγή φαρμάκων! 

thestival.gr

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger