Saturday, February 8, 2014

Πως λειτουργεί το Pilates


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με το φόρτο εργασίας και τις αμέτρητες υποχρεώσεις, μας έχουν οδηγήσει στην αδιαφορία για την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. 
Το σώμα μας κάθε στιγμή εκτελεί αμέτρητες λειτουργίες και μας δίνει μηνύματα για το αν όλα λειτουργούν σωστά ή υπάρχουν προβλήματα. Στην προσπάθεια μας να ανταπεξέλθουμε, αδιαφορούμε για αυτά τα μηνύματα, που είναι ο τρόπος για να επικοινωνήσει το σώμα μας με εμάς. 
Με αποτέλεσμα να το καταλαβαίνουμε, όταν πια έχει πραγματικά δυσκολέψει η κατάσταση.
Στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, οι οποίες τελικά υπερλειτουργούν, ενώ άλλες υπολειτουργούν, σε βαθμό που αγνοούμε την ύπαρξή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις. Πόνους στη μέση, τα κάτω άκρα, τα γόνατα, τον αυχένα, πονοκεφάλους, έλλειψη ενέργειας μέσα στη μέρα και έντονη κούραση και στρες, λόγω της κακής στάσης του σώματος και της ανεπαρκούς αναπνοής.
Όταν το σώμα δεν στέκεται σωστά επιβαρύνονται περισσότερο κάποια σημεία του σώματος (πχ. γόνατα, μέση), με αποτέλεσμα να τραυματίζονται, να κουραζόμαστε πιο εύκολα και να έχουμε τεταμένα προβλήματα με την πάροδο του χρόνου.

Όπως κάθε έμψυχο ον, ή άψυχο αντικείμενο, έτσι και το ανθρώπινο σώμα έχει ένα κέντρο βάρους, από το οποίο εξαρτάται η ισορροπία του, ενώ αποτελεί και την πηγή κινητικής δύναμης, η οποία έχει σαν αφετηρία το κέντρο και στη συνέχεια ρέει στα άκρα και στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει μία μεγάλη μυϊκή ομάδα, την κοιλιά, τη μέση και τους γλουτούς.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger